Guide til at vælge de bedste vandresko eller støvler

Guide til at vælge de bedste vandresko eller støvler
  • Indholdsfortegnelse

Her hos Skechers elsker vi at gå lange ture hvor vi kan nyde flotte omgivelser og smuk natur. Men uden godt fodtøj kommer vi ikke langt – det er nemlig utrolig vigtigt at få god støtte og stabilitet når man bevæger sig ud på lange gåture. Vi giver dig derfor tips til hvordan du finder den bedste vandrestøvle eller -sko til dit behov.

Hos Skechers har vi et bredt udvalg af lækre, behagelige og praktiske vandresko og – støvler til damer og herrer. Der er uden tvivl noget til dig, om du skal gå Caminoen i Spanien eller Kungsleden i Sverige.

 

 

Hvorfor skal man bruge vandrestøvler?

Ligesom alle andre aktiviteter er det vigtigt at bruge det fodtøj der egner sig til det man laver og derfor er det vigtigt at bruge vandrestøvler eller – sko når man skal ud at gå mange kilometer. Man kan sagtens gå godt i sine sneakers, men der er med garanti mere holdbarhed og støtte i vandrestøvler. Det er derfor vigtigt at huske: hver ting til sit formål.

Hvad er forskellen på vandrestøvler og vandresko?

Kendetegnet ved vandrestøvler er at de oftest er lavet i et kraftigt materiale som giver god støtte og har en lang levetid. På grund af det mellemhøje eller høje skaft ved vandrestøvler er der også ankelstøtte, som er vigtigt når man bevæger sig ud på længere ture.

Med Skechers vandrestøvler får du ligeledes god isolering og åndbarhed, da du skal kunne holde ud at have dine nye vandrestøvler på i lang tid ad gangen. Vandrestøvler er derimod tungere end vandresko og du har derfor også mindre bevægelsesfrihed. Det er derfor meget vigtigt at vide hvilket behov du skal have stillet når du vælger dit vandrefodtøj.

Hvordan vælger man de bedste vandrestøvler?

Allerførst er det vigtigt at tænke over det terræn du skal vandre i. Skal du ud på hårdt klippeunderlag i fjeldet i Norge er det vigtigt at få en fast sål med et mellemhøjt til højt skaft så du får god stabilitet. Skal du derimod på en tur rundt i det danske kan du oftest gå rundt på stier og i lettere terræn. Her er en vandresko en god idé da vandresko oftest er lettere og mere fleksible end støvler.

Dernæst er det yderst vigtigt at vide hvor lang tid du skal vandre. Altså skal du på en længere tur med overnatning har du højst sandsynlig en tungere og større rygsæk med end hvis du skal på en dagsstur. Skal du derfor ud på længere vandreture er det vigtigt at sørge for at have god støtte til knæ, ryg og ankler – og det får du ved vandrestøvler der giver ankelstøtte og er lavet i et kraftigt materiale.

Hos Skechers kan du få vandrestøvler og -sko til damer og herrer med en Goodyear ydersål som sikrer dig stabilitet, fleksibilitet, suverænt vejgreb og fast fodfæste. Dette er et smart og sikkert valg når du skal på lange gåture i vanskeligt terræn.

Det er også meget vigtigt at tænke over det klima du skal gå i, er det vådt, varmt eller koldt? På den måde kan du beslutte dig om det skal være vandresko som er lette, åndbare og i tyndere materiale som er gode i varme forhold. Men skal du gå Karhunkierros Trail i vintermånederne er vores vandtætte vandrestøvler med for og plys det mest optimale valg. Dem har vi selvfølgelig til både den vandrelystne kvinde eller mand

Hvilken stivhed skal din vandresko have?

Hvad enten du vælger en vandresko eller en vandrestøvle er det vigtigt at kigge nærmere på sålen og på skaftet. Er du mest til dagsture i lettere terræn er en blød sål et godt match, ligesom det lave skaft også passer sig bedre til det lettere terræn. Vores mange flotte vandresko er derfor perfekte til dig hvis du skal på en dagsstur i de danske skove med lækre, bløde og støttende indersåler. Se vores praktiske og smarte vandresko til både damer og herrer.

Skal du i stedet på en lang vandretur er det den stive sål og det høje skaft der er bedst. Det bedste at huske på er at jo længere og hårdere din vandretur er, jo stivere støvle eller sko skal du altså have.

Hvordan undgår man vabler i vandrestøvler?

En stor bekymring når man bevæger sig ud på sin vandretur er at man kan få vabler. Når man først får vabler, kan det være svært at fortsætte sin gåtur på grund af smerte og irritation, og derfor har vi her hos Skechers et par idéer til hvad du kan gøre for at undgå at få vabler i dine vandrestøvler eller -sko.

En af de ting der er er vigtige er at man har valgt sko eller støvler der passer til det terræn man skal bevæge sig i. På den måde vælger du nemlig det fodtøj der egner sig til den tur du skal ud på ligesom du altid skal huske at snøre dine sko eller støvler godt inden brug, så din fod er fast?

Ydermere, er det meget vigtigt at du går dit fodtøj til inden den lange gåtur, ellers er der stor sandsynlighed for at du kan få en vabel eller to – som meget hurtigt kan ødelægge din tur. Og det er meget vigtigt at gå skoen eller støvlen godt til derhjemme inden den store vandretur.

Vandrestøvler

Hvilke sokker skal du bruge?

Et par gode vandresokker er også utrolig vigtige da det er et ekstra lag mellem din fod og støvler, så huden ikke bliver slidt af eller irriteret. Vandresokker er typisk lavet i uld eller kunststof, der begge er gode til at svedabsorbere og temperaturregulerer. Med gode vandresokker får du også et ekstra lag mellem din fod og støvle, så huden ikke bliver slidt af eller irriteret.

Hvor lang tid holder vandrestøvler?

Vandrestøvler er meget slidstærke på grund af det kraftige materiale de er lavet i, men selvfølgelig er der forskel på materiale og derved også holdbarheden. Vandrestøvler er dog meget mere holdbare end andre slags fodtøj.

Generelt siges det at vandrestøvler kan holde op til 1500 km inden de skal skiftes ud, hvorimod vandresko kan holde til omkring 1200 km før det er tid til et par nye. Er det tid til et par nye vandresko eller – støvler kan du se det store udvalg af vandrestøvler og vandresko til damer og herrer.

Kan man vaske vandrestøvler?

Det er vigtigt at vedligeholde sine vandrestøvler ligesom alle andre slags sko og støvler. Så længe du plejer dit fodtøj holder de nemlig længe. Med vandresko og -støvler kan du komme ud i meget forskelligt vind, vand og vejr og derfor er det vigtigt at imprægnere dine vandrestøvler eller -sko så holdbarheden og slidstyrken holder.

Se vores imprægnerings guide her og få gode tips til vedligeholdelse af fodtøj.

Hvor store skal vandrestøvler være?

Når du har fundet de vandresko eller – støvler der passer til dit behov, er det vigtigt at du finder den rette størrelse og den rigtige pasform. Det er vigtigt at din vandrestøvle sidder tæt om din fod, men at der stadigvæk er god plads til at kunne bevæge din forfod.

Når du går meget og især i kuperet terræn er det vigtig at have god rummelighed ved dine tæer, da du ellers hurtigt kan få ondt i tæerne. Det er meget vigtigt at dine sko er behagelige og gode at have på.

Her hos Skechers kan du få Classic Fit eller Relaxed Fit når du vælger vandrestøvler – eller sko. Ved Relaxed Fit får du altså mere rummelighed ved din forfod og derfor passer Relaxed Fit rigtigt godt til dig der leder efter mere plads til tæerne eller til dig som har en bredere fod.

Se vores vandrestøvler til damer og herrer og læs om de mange forskellige styles og modeller vi har at tilbyde. Skal du have mere hjælp står vi altid klar til at hjælpe dig ude i vores mange butikker. Vi er sikre på at du nok skal finde den bedste vandresko eller vandrestøvle til dig og dit behov.