Imprægnering og vask af sko

Imprægnering og vask af sko
 • Indholdsfortegnelse

Vi bruger vores sko rigtig meget og er derfor også afhængige af skoens funktioner. Uden dem kan vores sko nemlig ikke forblive sunde.

Desværre glemmer mange at prioritere imprægnering og vask af deres sko selvom det forlænger både holdbarheden og levetiden betydeligt. Vores sko bliver udsat for lidt af hvert – derfor er imprægnering og vask af sko utrolig vigtig.

Beskyt dit fodtøj

Imprægnering af sko er meget simpelt men enormt vigtig for skoens holdbarhed. Det er meget vigtigt at du husker at imprægnere dine sko allerede inden du bruger dem første gang, så sikrer du nemlig det bedste resultat.

Hvis dine sko er imprægneret, bliver der skabt en overflade som holder skoen vandafvisende og beskyttende for snavs og smuds. Med en god imprægnering bliver skoens åndbare materiale også bevaret.

 

Hvordan imprægnerer man sine sko?

 1. Sørg altid for at dine sko er rene inden påføring.
  Inden du begynder at påføre dine sko med imprægnering, skal du huske at de skal være rene. Hvis ikke du har gjort dem rene inden vil imprægneringen ikke have den optimale effekt.
 1. Tynde lag er bedst
  Imprægnering er meget vigtig, men det er stadigvæk vigtigt at du ikke kommer for meget på ad gangen. Hvis du bruger for meget, kan der komme skjolder og derfor er det bedre at give tynde lag af imprægnering af flere gange end 1 tykt lag.
 1. Lad skoen tørre helt inden brug – husk de kun må lufttørres.
  Dine sko skal altid lufttørres og må først tages i brug når de er helt tørre. Husk nogle indersåler kan tage ekstra lang tid om at tørre.

Hvor ofte skal man imprægnere sine sko?

Selvom du har imprægneret dine sko inden brug, skal du huske at imprægnering skal gøres med jævne mellemrum så dine sko holdes flotte og praktiske. Som en tommelfingerregel skal dine sko gerne imprægneres en gang i måneden. I den våde sæson bør du dog imprægnere dit fodtøj ca. 1 gang i ugen. 

Hvilke typer sko kan imprægneres?  

Nogle materialer som kunstlæder, mikrofiber og PU skal ikke imprægneres. Disse materialer kan ikke suge materialet til sig og derfor er det faktisk mere skadeligt at bruge imprægnering. Husk derfor at tjekke dine skos materialer så de får den rette pleje.

Der er selvfølgelig også forskel på imprægnering af sko og det er derfor vigtigt at vide hvilken slags imprægnering der er bedst for dine sko. Til Ruskind, Nubuck, Skind og Mesh/Tekstil sko anbefaler vi vores Water Proofer som kan bruges til disse materialer.

 • Ruskind - og Nubucksko

Et ruskind/nubuck renseprodukt bruges til at rengøre skoen og samtidig er det en god idé at bruge en ruskindsbørste til at fjerne snavs og kradse skindet skånsomt op.

Dog er det vigtigt at imprægnere ruskind - og nubucksko regelmæssigt, da de kan være sarte – derfor hjælper imprægneringen med at gøre dem modstandsdygtige over for regn, slud og snavs.

 • Skindsko

Skindsko bør jævnligt imprægneres, så de holdes flotte og vandafvisende. Brug også en blød skindrens til at rengøre skoene og påfør jævnligt skocreme/olie for at sikre at skindet holder sig smidigt og blødt.

 • Mesh/Tekstil sko

Mesh/Tekstil sko skal også imprægneres, og det er rigtig vigtigt at gøre dette jævnligt da de har nemt ved at blive beskidte og snavs kan nemt hænge ved. Ved at du imprægnerer dine tekstil/mesh sko sikrer du at de kan bruges i længere tid og at pletter og snavs nemt kan tørres væk.

Hvad skal bruges til imprægnering af sko?  

For at gøre hele påføringsprocessen simpel kan du bruge vores Water Proofer, der har en sprayfunktion. Dette gør det nemt og hurtigt at imprægnere dine sko. Hold blot sprayflasken ca. 15 cm fra skoens overflade og spray. Sørg for at vende skoen i jævne bevægelser så der bliver sprayet grundigt over hele skoen.

Når dette er gjort, skaber imprægneringen en åndbar barriere mod vand, væske og pletter og holder derved disse på overfladen så det nemt kan tørres væk.

Kan sko komme i vaskemaskinen?

De fleste tekstil/mesh sko kan sagtens vaskes i vaskemaskinen og det er derfor supernemt at vedligeholde skoene. Den bedste måde at vaske sko i vaskemaskinen er ved brug af et pudebetræk eller en vaskepose, hvor du kan lægge skoene i. Derefter vasker du dine Skechers sko i vaskemaskinen på max 30 grader.

Men husk at det ikke er alle sko der kan tåle maskinvask, som ruskind, nubuck og blinkesko m.m. - men de skal stadigvæk holdes rene. Du kan bruge en skobørste til at fjerne synligt snavs og derefter kan du bruge vores Athletic Cleanser til at give dine sko en god og skånsom rensning. Påfør det direkte på en klud, svamp eller skobørste og skrub skoen grundigt. Derefter kan du bruge en ren, tør klud til at fjerne overskydende fugt og snavs. Så har du et par rene sko.

Dine sko skal lufttørres

Om dine sko bliver maskinvasket eller ej, skal skoene altid lufttørre - brug aldrig tørretumbler eller varmeskab til at tørre dine sko efter rengøring eller brug. Vær sikker på at dine sko er helt tørre før du tager dem i brug igen. Vi har nemlig nogle sko der skal lufttørre i mange timer, som vores sko med Memory Foam indersåler der skal tørre i 10-12 timer efter at de er blevet vasket.

Skift sko hver dag og få glade fødder

Selvom sko er lavet til at blive brugt er det vigtigt at give dine sko en pause. Vores fødder sveder og gør derfor vores sko fugtige. Men fugtige sko slides hurtigere og derfor har dine sko altså brug for at tørre helt efter brug.

Husk derfor at give dine sko lov til at hvile og skift dine sko hver dag. Så sørger du nemlig for at dine fødder er glade og at dine sko holdes flotte og slidstærke i lang tid.

Hvis dine sko skulle gå hen og lugte af sure tæer eller blot trænge til at dufte mere frisk, kan du bruge Odor Eliminator som er en super spray til at bekæmpe den dårlige lugt. Du skal blot spraye på sålen og lade det tørre – så har du et par friske sko.

Følger du disse råd omkring vask og imprægnering af sko, opnår dine sko en længere holdbarhed – især hvis du gør det med jævne mellemrum. På denne måde sørger du nemlig for at vedligeholde materialerne så skoens funktioner og udseende kan holde i mange år.