En personlig historie om at gå Caminoen i et par Skechers Max Cushioning

En personlig historie om at gå Caminoen i et par Skechers Max Cushioning
  • Indholdsfortegnelse

Her hos Skechers modtog vi en e-mail fra Lene d. 11. oktober 2022, hvor hun glædeligt delte sin oplevelse, om at have vandret Caminoen, iført et par Skechers Max Cushioning. Lene er heldigvis klar til at dele hendes historie og oplevelsen af at gå 800 km i et par Skechers.

Lene gik den franske rute: Camino Francés. Det er den mest populære og kendte rute, der strækker sig fra Saint-Jean-Pied-de-Port i Frankrig til Santiago de Compostela i Spanien. Denne rute er kendt for sine smukke landskaber og historiske byer som Pamplona, Burgos og León.

En gammel drøm

Lene havde en gammel drøm, om at gå Caminoen inden hun blev 50 år. Desværre kom Corona og ødelagde hendes plan. Da Danmark og verden så småt begyndte at åbne igen, var det Lenes mand der overbeviste hende til at komme afsted: Heldigvis fik jeg et kærligt los af min mand som sagde at kom jeg ikke afsted nu, ville det aldrig ske.” Lene ringede til hendes mor: ”Vil du med ud at gå Caminoen til september”. Det ville Lenes mor naturligvis gerne.

Søgen efter den perfekte vandresko

Lene er ivrig vandrer og ifølge hende selv, har hun igennem årene købt sig fattig i mange forskellige slags mærker af sko, støvler, sandaler samt tykke og tynde strømper og sokker. Desværre altid med samme resultat af vabler, hævede fødder, trætte ben og ømme hæle.

Det var derfor en stor udfordring for Lene at finde et par sko, som kunne bruges til hendes Camino-tur.

Lene fortæller, at hun har haft god erfaring med Skechers-sko på sit arbejde i mange år, men at hun vidste, at den Skechers model, hun havde, ikke ville være egnet til at gå på de ujævne og bjergede terræner på Caminoen. Det var derfor også helt tilfældigt, at det blev et par Skechers Max Cushioning der blev brugt på Camino turen – en model, hun altså slet ikke kendte til.

Vandresko eller Max Cushioning?

Efter en fødselsdag i København, kom Lene og hendes mand forbi Outlet Ringsted og besøgte Skechers. Ifølge Lene selv spurgte hun kækt den unge fyr bag disken: ”Hvilke sko ville du selv vælge, hvis du skulle gå 800km”, hvortil han kiggede ned og rådede Lene til at vælge de sko, han selv havde på – et par Max Cushioning.

Den unge fyr i Skechers fortalte om den tykke sål, den gode udluftning i skoen, som han især syntes var god, hvis man fik varme fødder i løbet af en lang dag. Han overtalte Lene, og et par Max Cushioning blev købt med hjem.

 

Træningen går i gang

Efter at have købt sine nye Max Cushioning sko begyndte Lene gradvist at tage dem i brug. Ifølge hende var skoene behagelige at have på, lette, og selv efter en rask travetur følte både ben og fødder sig godt tilpas. Lene erkender dog, at det tog lidt tid at vænne sig til affjedringen i sine nye sko, og at hun måtte gå en del ture for at vænne sig til skoen. I dag bruger Lene ikke andet – både til arbejde og til sine vandreture. ”Jeg går i dem hele tiden, fordi de støtter mine fødder.”

Kan man gå 800km. i et par sneakers?

Da Lene fortalte sine venner og bekendte, at hun havde besluttet sig for at gå med Max Cushioning skoene på Caminoen, blev mange af dem overraskede og tvivlede på, om et par sneakers kunne klare 800 km vandring. Men Lene var overbevist om, at hun havde fundet det perfekte fodtøj til turen. Hun følte, at intet andet fodtøj sad bedre på hende end disse sko, og hvis det ikke fungerede, ville hun købe sig frem til noget andet dernede.

Hvad skal jeg have med på Caminoen?

Lene fortæller, at hun havde pakket en rygsæk med omkring 6 kg. Hendes filosofi var at "bruge sin sunde fornuft" og kun pakke, hvad der var nødvendigt. Lene griner og siger: "Det eneste, der ikke blev brugt, var en pudseklud til mine briller."

Et godt råd fra Lene er at pakke lag på lag, da det minimerer vægten, og at det for hende fungerede rigtig godt at spørge sig selv om det var ”Need to have eller Nice to have.” Lene understreger, at det er meget forskelligt, hvad den enkelte kan have brug for på turen, men at det allervigtigste for hende var taske og sko.

Eventyret begynder: På vej mod Santiago de Compostela

D. 4/9/2022 fløj Lene og hendes mor til Frankrig for at starte deres store eventyr.
Lene og hendes mor startede sin tur i Saint-Jean-Pied-de-Port i Frankrig d. 5/9 og gjorde klar til at vandre 800 km til Santiago de Compostela i Spanien.

Lene brugte i alt 5 uger på at gå de 800 km. Det var nødvendigt, efter et nedlukket Danmark og ingen rejser, var Caminoen nemlig et populært valg for mange i sommeren 2022, og der var enormt mange mennesker der var i samme position som dem.

At finde friheden på Caminoen

Det er en rejse, der kræver udholdenhed og tålmodighed, da man skal være villig til at møde udfordringer og overvinde dem. En af de store udfordringer for Lene var de mange mennesker på Caminoen. Det var nemlig meget populært sidste september, fordi det endelig var muligt at rejse igen. Derfor var Lene og hendes mor nødt til at booke overnatninger.

For at bevare den frihedsfølelse, som Lene var draget af ved turen, var det vigtigt at være klog, Normalvis var vores idé jo at komme med et open mind.” siger hun. Men Lene påpeger, at gå rundt med indre stress og bekymre sig om overnatningssteder hver dag hurtigt fjernede frihedsfølelsen. Det betød også, at længden på turene blev påvirket af bookingerne, "Det bestemte selvfølgelig også, hvor meget vi kunne gå hver dag."

En maskine der bare gerne ville fremad

Med Max Cushioning skoene på fødderne, fortæller Lene, at hun følte sig klar til turen, og hun udpeger selv, at hendes fødder føltes som en maskine, der bare gerne ville fremad. Hun gik ruten uden hviledage.

”Jeg skulle først vænne mig til affjedringen, men efter at have trænet op i dem, gik jeg hele Caminoen. Jeg fik kun to små vabler de første par uger - ellers ingen problemer. Det var den eneste udfordring, og jeg var helt oppe at køre over mine Max Cushioning sko. Jeg brugte ikke engang mine vabelplastre!”

Grundet en fodboldskade mangler Lene det ene ledbånd i anklen, og har derfor brug for god støtte omkring hælen. Heldigvis mærkede Lene ingen gener med sine Max Cushioning.

”De har god støtte, stødabsorbering, og fungerer på forskelligt terræn - asfalt, klipper, stejle stigninger. Ikke en eneste gang var jeg ved at falde eller glide. De har godt greb og god komfort. Og så er det jo en bred sko, så der er plads når fødderne hæver, som fødderne gør når man går så meget.”

Max Cushioning Caminoen

”Max Cushioning er nu blevet min vandresko.”

For at holde sine fødder friske, gjorde Lene det til en vane at tage skoene af og lufte fødderne som det første ved pauser eller overnatninger.

Mens mange talte om skavanker og trætte fødder de første par uger, påpeger Lene ”jeg frygtede aldrig at tage dem på dagen efter igen – de var rare at have på hver morgen, selv efter mange kilometer dagen inden.”

Lene fortæller, at hun i den første uge skiftede strømper hver time for at undgå vabler, men at der derefter ikke var behov. ”Jeg havde mine gamle og udtrådte Skechers i bunden af min rygsæk, som jeg brugte i to timer en dag, men ellers var det Max Cushioning hele vejen.”

Hun indså, hvor vigtigt det var med gode strømper og havde købte tre par Skechers sokletter i Ringsted, som hun brugte på Caminoen. Det sidste par smed hun ud ved ankomsten til Santiago de Compostela. Hun siger selv: "Jeg vandrer kun med Skechers strømper nu. Der er luft i dem, og de passer rigtig godt nede i jeres sko."

 

Et skridt ad gangen

Under en af deres overnatninger stødte Lene og hendes mor på en ældre nonne, som de talte med om livslang vandring og hvad man egentlig søger efter undervejs. Nonnen forklarede Lene, at enhver kan gå Caminoen, da det blot handler om at tage et skridt ad gangen - således kan alle gå Caminoen. Dette har Lene tænkt over mange gange, og for hende er det vigtigt at understrege, at alle altså kan, hvis de vil. Det handler om, at man ikke skal se begrænsninger. Hvis man tænker på at gå Caminoen, så skal man altså ”bare hoppe ud i det”.

Husk, at alle kan følge efter den gule pil på Caminoen

Lene fortæller også at hun hører om mange der gerne vil gå Caminoen, men at de aldrig kommer afsted. Men sandheden er at alle kan gå Caminoen, om de er trænet eller ej. ”Jeg mødte folk der bare var hoppet i flyvemaskinen og afsted. Det skal man ikke se som en begrænsning – du går dig altså i form”.

Lene siger ”Alle kan jo følge en gul pil”. De gule pile på Caminoen, er en vigtig del af pilgrimsruten og viser vejen. Pilemærkerne er malet på træer, sten, vejskilte, mure og andre overflader og viser retningen til næste stop eller seværdighed på ruten. Pilene er malet med gule farver og har form som en stiliseret muslingeskal, som er et symbol på pilgrimsruten. De gule pile er vigtige, da de hjælper med at navigere på ruten, og sikrer, at man ikke farer vild undervejs.

Den gule pil caminoen

Lad være med at se begrænsningen

At gå på Caminoen var en rejse, som Lene altid vil være taknemmelig for, og en oplevelse, som hun aldrig vil glemme.

Lene er desuden parat til at tage endnu en tur på Caminoen, og denne gang vil hendes mand ledsage hende på den portugisiske rute. Hendes fødder vil være komfortable takket være hendes nye Max Cushioning sko, som hun naturligvis vil have på undervejs.

”Jeg vil opfordre alle, som overvejer at vandre på Caminoen, til at tage springet og tage på denne utrolige rejse. ”

Lenes bedste råd er: Hvis du tænker på at gå Caminoen, så gør det!