10 sjove facts om fødder

10 sjove facts om fødder
 • Indholdsfortegnelse

Er du i gang med at kigge efter dine nye sko, men er du stadigvæk lidt i tvivl om hvilket par det skal være? Det forstår vi godt – der er så mange helt vildt smarte og nye sko.

Imens du overvejer hvilke sko der skal være dine, har vi samlet 10 sjove facts om fødder. Vi er nemlig fast besluttet på at vi alle fortjener fantastisk støtte og komfort til vores fødder.

Så hvorfor ikke få lidt mere viden om vores vigtige fødder?

Det får du her med 10 sjove facts om fødder.

 1. Foden og anklen er en kompleks mekanisk struktur, der består af 26 knogler, 33 led og over 24 muskler.

 2. Den gennemsnitlige person tager 8.000-10.000 skridt hver dag. Det svarer altså til cirka 184.000 kilometer i en typisk levetid - det svarer til at cirkle rundt om kloden mere end fire gange!

 3. Sjældent er to fødder på en person af samme størrelse.

 4. På en gennemsnitlig dag hvor man går oplever dine fødder tryk på i alt hundredvis af tons - svarende til en fuldt lastet cementlastbil.

 5. Dine fødder har omkring 250.000 svedkirtler, som producerer op til en halv liter sved hver dag.

 6. Fødderne er størst i slutningen af dagen.

 7. Kvinder oplever fodproblemer fire gange oftere end mænd. Dette skyldtes i høj grad skovalg som høje hæle og sko med spidse, smalle tåbokse.

 8. Babyer er platfodede helt op til de er 3 år.

 9. Tånegle vokser langsommere end fingernegle - cirka 1 mm om måneden. Det tager 5-6 måneder at få en helt ny tånegl til at vokse.

 10. Det er musklen ”Tibialis Anterior” som bevæger foden opad og musklen ”Tibialis posterior” holder svangen oppe og støtter foden. 

Med det i mente er vi her hos Skechers sikre på at du er klar til at købe nogle lækre, komfortable og støttende sko i fantastisk kvalitet og i et lækkert design. Husk at dine fødder er vigtige og du fortjener den bedste komfort muligt 😊